• John West met 3 nummers genoteerd in de Horeca Top 20
 • De nieuwe single van Wolter Kroes
 • Voor Jou
 • 10 Jaar Beste Zangers
 • Gewoon Doen! Nu in de winkel en online verkrijgbaar!
 • Lisanne Spaander
 • De Oudejaarsconference van Youp is overal verkrijgbaar

John West met 3 nummers in de Horeca Top 20

Maar liefst 3 nummers; Wit Zwart, Lekker Ding en Jouw Blik staan genoteerd in de Horeca top 20 van 2017, waarbij John West met Wit Zwart ook nog eens 2 Awards won voor meest gestreamde en gedraaide song. Op 30 maart verschijnt zijn nieuwe CD die wordt gelanceerd in popzaal 013 in Tilburg.

Stagiaire gezocht

Assistent digital manager / product manager

Dit omvat o.a. de volgende werkzaamheden:

 • uploaden content
 • social media marketing
 • onderhoud website
 • vormgeving
 • office werkzaamheden (mailings, algemeen)
 • het meedenken over marketing/promotie plannen
 • het coördineren van nieuwe releases

Vereisten:
 • HBO-opleiding
 • Affiniteit met muziek en bij voorkeur een brede muzieksmaak
 • Kennis en ervaring met sociale media als Twitter, Facebook, Instagram etc.
 • Kennis van de digitale platforms zoals Spotify, Deezer, YouTube, Google, Apple Music, etc
 • Een gezonde blik op de toekomst en nieuwe initiatieven
 • Kennis en ervaring met Excel, Word en Photoshop

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief en CV naar info@cornelismusic.nl

John West wint 2 BumaNL awards

De Haagse volkszanger John West heeft in oktober twee Buma NL Awards gewonnen. West kreeg de onderscheiding van meest gestreamde track in de categorie Nederlandstalig populair voor zijn single Wit Zwart. Ook kreeg dit liedje de award van meest gedraaide single in de Nederlandse horeca.
De 29-jarige artiest maakte ook nog kans op de prijs van grootste feesthit met het nummer Lekkerding, een duet met Lange Frans. In die categorie moest hij de eer echter voorbij laten gaan aan Stef Ekkel & René Karst en hun nummer Liever te dik in de kist.
De Buma NL Awards zijn jaarlijkse prijzen voor Nederlandstalige muziek, uitgereikt door muziekrechtenorganisatie Buma. Voor het eerst was de uitreiking niet in Den Bosch, maar in muziekcentrum TovoliVredenburg in Utrecht. Ook waren er voor het eerst prijzen te winnen in de genres Nederlandstalig alternatief en urban. Frans Bauer, Boef, het gelegenheidstrio Vreemde Kostgangers, Marco Borsato en Ronnie Flex behoorden tot de andere belangrijke prijswinnaars. Lenny Kuhr kreeg een onderscheiding voor haar totale oeuvre.
Vorig jaar was John West ook al twee keer genomineerd, maar toen ging in beide gevallen André Hazes er met de buit vandoor. Deze keer waren de rollen omgekeerd. West reageerde verheugd. ,,Geweldig, hier heb ik het hele jaar naar toe gewerkt.’’

Persbericht: Beste Zangers 10 vanaf 11 juli op CD

Nederland was de afgelopen weken weer in de ban van het populaire TV-programma Beste Zangers. Dit seizoen was het de beurt aan Tommie Christiaan, Maan, Brace, Tania Kross, Dennie Christian, Kenny B en Anita Meyer. Ze vertolken elkaars repertoire en zingen nummers die je misschien niet zo snel zou verwachten. Afgelopen maand brak het programma de kijkcijfer records van voorgaande seizoenen met meer dan 1,2 miljoen kijkers per aflevering. Ook op YouTube en Facebook werden de nummers uit het programma miljoenen keren bekeken, waaronder de Jij Bent De Liefde van Maan.
Naast deze nummer 1 hit bevat de CD in total 21 nummers waaronder Flink Zijn (Anita Meyer), Zij Gelooft In Mij (Kenny B), Als Je Gaat (Dennie Christian), Ave Maria (Brace), Margherita (Tania Kross), A Sama De (Tommie Christiaan) en nog veel meer.
Het album is vanaf 11 juli overal verkrijgbaar. Een speciale versie van het album met bonustracks is vanaf 8 juli verkrijgbaar via Apple Music.

Anita Meyer zorgt voor tranen met optreden tijdens Beste Zangers

Muziek kan een gevoelige snaar raken, veel meer dan woorden dat kunnen doen. Dat is precies de reden dat de zangers die aan het programma De Beste Zangers meededen, het niet droog hielden. Anita Meyer zong namelijk een prachtige versie van het nummer ‘Flink Zijn’.
Zaterdagavond was het de beurt aan rapper Brace, alle artiesten zongen hun versie van een nummer uit het repertoire van de rapper. Brace auditeerde in 2015 bij The Voice of Holland met het nummer ‘Flink Zijn’. Anita Meyer besloot dit nummer te zingen voor Brace.

Ruim een miljoen mensen zagen hoe niet alleen zangeres Maan in tranen uitbarstte, maar de bank gevuld met zangers last kregen van natte ogen. Brace pinkte gedurende het nummer regelmatig een traan weg. En zangeres Maan bleek achteraf flink last te hebben van haar liefdesverdriet, wat door de prachtige vertolking van Anita werd opgeroepen.

Maan pakt de nummer 1 positie!

Het populaire TV-programma Beste Zangers, uitgezonden op NPO1 levert in het 10e seizoen alweer een nummer 1 hit af. Na eerdere behaalde successen door Thomas Berge, DO, Glennis Grace, André Hazes jr. en OG3NE is het nu de beurt aan MAAN.
MAAN mocht afgelopen zaterdag het nummer, 'Jij bent de liefde' (origineel van Kenny B) zingen, en kennelijk maakte dat zoveel indruk bij de kijkers dat het nummer razendsnel de nummer 1 positie wist te behalen in de iTunes top 100.
Op maandag 2e pinksterdag zal MAAN een optreden verzorgen bij RTL Late Night.