Rutger van Barneveld is Malle Pietje niet! 

Rutger van Barneveld kennen we inmiddels allemaal van zijn meezingers ‘Helena 2.0’, ‘Dikke 10’ en ‘Het Is Nooit Te Laat’. In 2020 maakte heel Nederland kennis met Rutger van Barneveld door zijn deelname aan het succesvolle programma ‘Ik Geloof In Mij’. Door zijn deelname aan 'Ik Geloof In Mij’ kwam zijn zangcarrière in een flinke stroomversnelling.  

Zo werd de remake van ‘Helena’ een grote hit en zien we Rutger inmiddels wekelijks door heel Nederland optreden. Van het kleine café om de hoek tot aan het Mega Piraten Festijn in het GelreDome. “Dit is waar ik altijd van heb gedroomd en ik ben zo blij dat ik nu eindelijk veel mensen kan laten horen en zien wie ik echt ben”, want de keerzijde van zijn deelname aan het tv-programma ‘Ik Geloof In Mij’ is dat veel mensen een beeld van Rutger hebben dat niet altijd kloppend is met de werkelijkheid. 
  
“Het is televisie en dan worden dingen natuurlijk vaak wat anders neergezet of uitvergroot. Om mijn onhandigheid kan ik bijvoorbeeld ook vaak in een deuk liggen. Mensen zullen altijd iets van je vinden. Dat is nou eenmaal zo. Mijn advies is dan: laat ze lekker praten. Ik doe dit op mijn eigen manier en ik probeer me niet zo veel aan te trekken van wat er om mij heen gebeurt, want ik ben Malle Pietje niet!” aldus de zanger met een grote glimlach. “Zoals ik in de single zing: ‘Ik speel gewoon mijn eigen spel’.” Om die reden is de videoclip van deze single deels opgenomen in het Holland Casino. 


Rutger van Barneveld live in concert  
En dat Rutger geen Malle Pietje is laat de zanger wekelijks zien op alle podia door heel Nederland. Zo zal hij op zaterdag 18 maart ook weer terugkeren in de grote zaal van De Vorstin met zijn eigen avondvullende show ‘Rutger In Concert. “We hebben er vorig jaar zo'n groot feest van gemaakt, dat gaan we dit jaar natuurlijk dunnetjes overdoen”. Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.devorstin.nl. 
  
‘Malle Pietje’ is vanaf 20 januari beschikbaar op de bekende streaming- en downloaddiensten en wordt ondersteund met een videoclip die je gezien moet hebben!     

Stream / Download:   
https://cornelismusic.ffm.to/mallepietje


Wolter Kroes weet te ontroeren met nieuwe single ‘Komt Er Een Dag Dat Jij Me Mist’

Op 13 januari brengt Wolter Kroes zijn nieuwe single uit genaamd ‘Komt Er Een Dag Dat Jij Me Mist’. Na diverse vrolijke singles uit te hebben gebracht in 2022, kriebelde het bij Wolter om ditmaal een ballad uit te brengen. “De liefde blijft zo bijzonder en is natuurlijk voor velen herkenbaar.” aldus Wolter. “We weten allemaal hoe het is om je geliefd te voelen, maar ook hoe het voelt om afgewezen te worden. Dat maakt het toch altijd weer mooi om erover te zingen en in een ballad komt dit nog meer aan.”

‘Komt Er Een Dag Dat Jij Me Mist’ is geschreven door een topteam van schrijvers. De bijbehorende clip is opgenomen in het spectaculaire Oostenrijkse landschap. “Toen ik wist dat wij naar Oostenrijk gingen wist ik ook meteen dat ik hier de clip van mijn nieuwe single wilde schieten. De sneeuw en de geweldige natuur geeft je toch dat gevoel wat perfect bij deze single past. Ik ben dan ook erg blij met het eindresultaat!”

De single is vanaf 13 januari te beluisteren op de bekende kanalen. De bijbehorende videoclip zal dan ook op YouTube te zien zijn.

Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/komtereendagdatjijmemistJaap Reesema scoort gouden award met Grijs

Jaap Reesema was dit afgelopen seizoen een van de artiesten in het populaire Tv-programma “Beste Zangers”. Hij wist daar veel indruk te maken met zijn vertolking van de track 'Grijs' dat origineel van Nielson is. Hiermee scoort Jaap na de uitzending een grote hit. Het beladen liedje, geschreven door Nielson voor diens overleden neefje, maakte tijdens de uitzending al veel los bij de kijkers en is ondertussen uitgegroeid naar de hit van het laatste seizoen. Inmiddels is de plaat 11 miljoen keer gestreamd

In de middagshow van Frank Dane bij Radio538 werd de zanger verrast met een zeer terechte gouden award. "Dit is niet alleen voor mij een mooie beloning van dit prachtige liedje, waarvan ik nog steeds onwijs trots ben dat ik deze mocht vertolken. Maar ook zeer zeker van Nielson die deze parel heeft geschreven!" aldus de zanger.
De track is ook terug te vinden op het nieuwe album 'Als Je Voor Me Staat' van Jaap, welke op 10 februari verschijnt.

John West & Jan Smit bouwen hun eigen feest!

Laat het nieuwe jaar goed beginnen met de nieuwste samenwerking van John West en Jan Smit. Van elke dag een feest maken is aan deze mannen wel besteed. De populaire zangers hebben de handen ineengeslagen en deze vrolijke boodschap verpakt in een feestelijk duet met de titel ‘M’n Eigen Feest’.
Als een van de meest populaire en vaakst geboekte artiesten van Nederland is het logisch dat deze artiesten elkaar vaker tegenkomen in het land. En zo kwam het idee tot stand om samen een duet op te nemen.
“Jan Smit loopt al zo lang mee in muziekbranche, hij is echt als een voorbeeld voor mij hoe je aan een muzikale carrière kan bouwen. Het was daarom ook al een lange tijd een wens van mij om samen met hem een duet op te nemen”, aldus John West. Ook de Volendamse zanger steekt zijn enthousiasme over de nieuwe track niet onder stoelen of banken: “Het nummer is zijn feestelijk en vrolijk dat je hierdoor meteen zin krijgt in het nieuwe jaar!”, voegt Jan Smit toe.
‘M’n Eigen Feest’ is vanaf 6 januari te beluisteren via alle bekende kanalen!
Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/mneigenfeest

Wesley Ponsen start 2023 met ‘Maar Het Is Echt Te Laat’

Dat Wesley Ponsen inmiddels een eigen sound en stemgeluid heeft weten te creëren is duidelijk te horen op zijn nieuwe single ‘Maar Het Is Echt Te Laat’. De zanger die een half jaar geleden een overeenkomst sloot met Cornelis Music is een behoorlijk tijdje druk geweest met het zoeken naar het repertoire dat het beste bij zijn stem past. In het begin van zijn muzikale carrière werd hij vaak in het hoekje van Willy Alberti geplaatst, maar Wesley heeft bewezen dat hij samen met producer Manfred Jongenelis een eigen plekje heeft verworven in de Nederlandstalige entertainmentwereld. Samen hebben ze een enorme vooruitgang geboekt.
Wesley:’ Van oorsprong is mijn nieuwe single een cover van André Hazes. Hij had destijds op het album ‘Onder de mensen’ deze track staan in een soort van Lionel Richie versie. Op deze verzamelaar, die ikzelf zowel op elpee als cd in mijn bezit heb, staan allemaal van dat soort muzikale uitstapjes die je niet dagelijks in de kroeg hoort. De klassiekers van Hazes blijven wel hangen, maar deze afwijkende nummers niet. Om die reden heb ik Zonzo Basily gevraagd of hij met zijn gipsy gitaar een swingende bijdrage kon leveren. Ondanks dat Zonzo kind aan huis is bij Manfred Recorings in Etten-Leur heb ik nog nooit gebruik gemaakt van zijn kwaliteiten. Uiteraard heeft Manfred het arrangement behoorlijk onder handen genomen en ik hoop stiekem dat dit een kroegen hit wordt. Dat is met m’n in juni 2022 gelanceerde single ‘Ik Zal Geen Traan Meer Om Je Laten’ zeker gelukt. Op Spotify tikt deze plaat ondertussen de 300.000 streams aan. Ik merk ook dat veel oude single van mij steeds vaker gestreamd worden. Met name ‘Bruine ogen’ springt daar met kop en schouders boven uit. De teller staat momenteel op meer dan 2.1 miljoen streams’.
De single ‘'Maar Het Is Echt Te Laat’ is verkrijgbaar vanaf 6 januari 2023 en is te streamen via de bekende platforms. De clip is te bewonderen op YouTube en de socials van Wesley Ponsen.
Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/maarhetisechttelaat

Harrie Jekkers verrast met eerste solo voorstelling in ruim 20 jaar

Harrie Jekkers deelt in ‘Achter De Duinen’ liedjes en sketches over zijn Haagse jeugdherinneringen. De zanger vertelt over zijn vaders liefde voor ADO en klaverjassen en zijn moeder die meer Hagenaer dan Hagenees was en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven.
Maar de voorstelling blijft niet steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren toen vader voor brood op de plank zorgde, dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes gesneden! Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod. En een flink deel speelt zich af op het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont
Jekkers: "Deze voorstelling speel ik met heel veel liefde, ik vind het zelf de mooiste die ik ooit gemaakt heb, omdat-ie heel persoonlijk is.”
‘Achter De Duinen’ is vanaf 23 december te beluisteren via de bekende streamingdiensten.
Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/achterdeduinen