Vlaamse zangeres Dana Winner lanceert nieuwe single ‘Later Is Van Jou’ in Nederland

De Vlaamse zangeres Dana Winner brengt na de lancering in België nu ook in Nederland haar nieuwe single ‘Later Is Van Jou’ uit. ‘Later Is Van Jou’ is een aanstekelijk, up-tempo en poppy nummer met meezingbaar refrein en een melodie die lang in je hoofd blijft hangen.

“Een kind is een spiegelbeeld van jezelf. Je moet ze ooit loslaten en wenst ze het allerbeste voor de toekomst en hoopt dat ze de juiste keuzes maken”, aldus Dana Winner. “De tekst klinkt vrij luchtig, maar er is wel degelijk een onderliggende boodschap. Toen ik samenzat met de schrijvers – met wie ik trouwens al heel lang samenwerk - had ik mijn eigen dochter Chinouk in gedachten. ‘Weet later is van jou en morgen is begonnen, heel de wereld in je hand.’ Chinouk heeft het nummer natuurlijk als eerste gehoord en was meteen fan.”

‘Later Is Van Jou’ is vanaf 30 september te beluisteren via de bekende streaming- en downloaddiensten.


Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/laterisvanjou

Lees hier alles over de zevende aflevering van Beste Zangers!

Ferdi Bolland staat centraal in de zevende aflevering van Beste Zangers. Ferdi is bekend geworden samen met zijn broer Rob, onder de naam Bolland & Bolland. Ferdi is niet alleen bekend om zijn zangtalenten, maar ook om het produceren van enorme hits. Zo schreef hij samen met zijn broer nummer één hits voor de Oostenrijkse muzikant Falco.
Ferdi heeft buitengewoon veel hits onder zijn naam staan, onder andere met Status Quo ‘In the Army Now’. Toch kende niet alle kandidaten Ferdi even goed. Zo heeft Roxeanne Hazes Ferdi toch even moeten opzoeken.
Ondanks het slechte weer nemen Blanks en Ferdi toch een kijkje in het centrum van Sevilla. Ze belanden in een platenwinkel, waar de single ‘Rock Me Amadeus’ van Falco ligt. De Bolland broers staan er uiteraard ook op vermeld, dus voordat Blanks en Ferdi weer verder gaan signeert Ferdi de single nog even.
Nielson - Valse hoop
Uit meer dan 1000 liedjes konden de deelnemers van Beste Zangers kiezen. Voor Nielson was het een eer om door het oeuvre van Ferdi heen te lopen. Met maar één doel is Nielson op zoek gegaan naar de juiste plaat en dat was de Nielson sound zoeken.
Bij het nummer ‘Vienna Calling’ voelt het meteen goed. Ook al is het Duits-Engelse nog een beetje onwennig, de beat daarentegen past meteen bij Nielson. Dat Nielson ooit in een ver verleden gerapt heeft, komt nu heel goed uit.
Claudia de Breij - Rozengeur en maneschijn
In Nederland krijgt Ferdi de kans om met zijn grote idool, Herman van Veen, te zingen op een podium. Hij zingt daar het lied ‘Rozengeur en Maneschijn’ met hem mee. Dat moment vergeet Ferdi nooit meer. De bevestiging die hij ontving van zijn held.
Claudia gaat terug naar dat moment en zingt speciaal voor Ferdi het nummer ‘Rozengeur en Maneschijn’, want ook voor Claudia is Herman van Veen haar grote idool.
Roxeanne Hazes - Spaceman
Roxeanne kiest ervoor om het liedje ‘Spaceman’ te zingen voor Ferdi. Het is het enige liedje dat ze in het Engels zingt, omdat ze vindt dat het niet haar sterkste kant is. De reden dat ze kiest voor ‘Spaceman’, is vanwege haar grote held André Kuipers. Hiermee wil ze heel graag Ferdi en André bezingen. Haar keuze viel daarom al snel op dit nummer.
Sarita Lorena - Rhinestone Cowboy
De nummers van Ferdi kende Sarita op voorhand niet echt. Toch viel haar gelijk een nummer op, toen ze in Ferdi zijn oeuvre dook. Dat kwam vooral door het verhaal achter het liedje ‘Rhinestone Cowboy’. Het nummer doet Ferdi denken aan het moment dat hij op een hoog gebouw in New York stond te dromen van een hit in Amerika. Elf jaar later lukte hem dit ook en stond hij op nummer één.
Blanks - Jeanny
De ouders van Blanks draaiden vroeger vaak de nummers van Bolland & Bolland. Hierdoor is Blanks al jaren fan van Ferdi en van de muziek uit de jaren ‘80. Het nummer dat Blanks gaat zingen voor Ferdi is het lied van Falco genaamd ‘Jeanny’. Hij kiest ervoor om het legendarische lied te zingen vanuit de ogen van Max Martens. Hij is de grootste producer van de laatste jaren op het gebied van popmuziek. Blanks heeft het een aantal coupletten herschreven en ervoor gezorgd dat heel het lied Engelstalig is.
Jaap Reesema - Helden
Jaap vindt dat Ferdi een legend is, maar omdat hij geen nummer in zijn oeuvre heeft met de titel legend. Besluit hij het nummer ‘Helden’ te zingen, want hij vindt Ferdi echt een held.
Speciaal voor het lied dat Jaap zingt, heeft hij oranje schoenen aangetrokken. Het nummer is geschreven voor het oranje legioen, maar het gaat eigenlijk ook over de helden in de maatschappij.

Lees hier alles over de zesde aflevering van Beste Zangers!

Sarita Lorena staat centraal in de zesde aflevering van Beste Zangers. De Braziliaanse zangeres verhuist op 9-jarige leeftijd naar Nederland. Haar roots neemt ze nog altijd mee in de muziek die ze maakt. In 2018 breekt Sarita door, nadat ze de finale haalt tijdens haar deelname aan FunX Talent.
Blanks - Your love is all I got
Blanks kiest ervoor om het nummer ‘So Pra Mim’ van Sarita Lorena te vertalen naar het Engels. Hij is gevangen door de zin “Met jouw omhelzing dood je mijn verlangen”, maar Blanks sloeg pas echt aan bij het woord ‘saudade’. Hier is eigenlijk geen vertaling voor, maar komt het dichtst in de buurt van het woord heimwee.
Het album wat Blanks zelf heeft gemaakt, is helemaal gebaseerd op dat soort emotie. Hij heeft vaak heimwee naar mooie momenten of herinneringen, daardoor sprak het nummer ‘So Pra Mim’ hem juist aan.

Claudia de Breij - Ze zingt voor jou
Het uitgekozen lied van Claudia de Breij is geen nummer van Sarita zelf, maar een nummer dat een speciaal plekje in haar hart heeft. Het lied ‘Lembranças’ zong Sarita Lorena haar oma vaak voor haar.
Claudia heeft een grote verandering in Sarita haar leven gepakt als uitgangspunt voor haar songtekst op het lied ‘Lembranças’. Om als jong meisje te verhuizen van Brazilie naar het kleine IJzendijke/Waterkerkje, is een behoorlijke verandering. Claudia vertelt met haar teksten een mooi verhaal van Sarita en haar oma’s ervaring.

Ferdi Bolland - Geef nooit op
Ferdi Bolland heeft ervoor gekozen om van de Portugese liederen af te blijven, daarom kiest hij ervoor om ‘The Climb’ van Miley Cyrus in het Nederlands te zingen. Ferdi vindt het ontzettend knap dat Sarita uit een donkere tijd is geklommen. Met zijn eigen versie ‘Geef nooit op’ weet hij Sarita te verrassen. 

Tranen liegen - Nielson
Nielson heeft uit alle diverse muziekgenres de keus gemaakt om een liedje van Sarita zelf te gaan zingen. Voor hem viel de keus al snel op ‘Lagrimas’, omdat het een nummer is dat inhoudelijk behoorlijk zwaar is. Maar de sound van het nummer is vrolijk en dansbaar. Nielson houdt enorm van het contrast in het liedje. Je moet daarvoor goed luisteren naar de tekst, om de boodschap te kunnen begrijpen.
Nielson kiest ervoor om een antwoord terug te schrijven aan Sarita, vanuit het perspectief van iemand om haar heen. Dus een vriend die Sarita door haar donkere tijd heeft geholpen. Het Nederlandse lied heeft Nielson ‘Tranen liegen’ genoemd.

On top - Roxeanne Hazes
Voor Roxeanne is er maar één lied die ze heel graag wil zingen voor Sarita, namelijk ‘On top’. De afgelopen afleveringen zijn Sarita en Roxeanne er achter gekomen dat ze heel veel gemeen hebben. Zo ook het in alle openheid uitspreken over seksualiteit.
Roxeanne herkent in het nummer ‘On top’ veel van haar eigen nummers. Zelf is ze niet vies van het spreken over seks, dus ook niet in haar eigen liedjes. Met haar eigen versie van ‘On top’ heeft Roxeanne veel zin om de boel in Sevilla een beetje op te warmen.


Compleet - Jaap Reesema
Jaap kiest ervoor om een nummer te zingen, dat Sarita een beetje terug brengt naar Brazilië. Inmiddels is hij zelfs verslaafd aan de video’s van de Braziliaanse zangeres Ivete Sangalo. Het nummer ‘Completo’ heeft Jaap vertaald naar het Nederlands. Speciaal voor Sarita en haar moeder heeft Jaap dit nummer geschreven, omdat ze allebei anders zijn en toch bij elkaar horen.

‘De Hollandse Nieuwe’ Robert van Hemert raakt wederom gevoelige snaar

Na zijn winst van het SBS6 programma ‘De Hollandse Nieuwe’ heeft Robert van Hemert niet stilgezeten. Onlangs dook Robert van Hemert met Emile Hartkamp, Norus Padidar en John Dirne de studio in om aan nieuwe muziek te werken, waar al snel ‘Als Ik Huil’ uitkwam. De opvolger van ‘Het Laatste Huis’ is wederom een krachtig en gevoelig nummer waarbij Robert zijn stem volledig tot zijn recht komt. “De weken na de winst van De Hollandse Nieuwe waren zo onwerkelijk. Ik heb zo veel geweldige reacties gekregen en nog steeds krijg ik dagelijks lieve berichten van kijkers en mensen die de afgelopen tijd mijn muziek hebben ontdekt. Ik kan dan ook niet wachten om deze nieuwe single uit te brengen, want dit nummer past echt bij mij en ik ben er ontzettend trots op. Hopelijk voelen de luisteraars dit ook.”

De 29-jarige schilder uit Leiden won onlangs de finale van de SBS6 talentenjacht ‘De Hollandse Nieuwe’, waarin Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Danny de Munk en René Froger op zoek gingen naar dé nieuwe volkszanger van Nederland. Sindsdien staat Robert ieder weekend door het hele land te zingen en heeft hij al meerdere malen tijdens de show van Jeroen van der Boom opgetreden, onder andere bij De Amsterdamse Zomer en bij het Zomerfestival IJmuiden. Daarnaast heeft Robert als winnaar van ‘De Hollandse Nieuwe’ nog een aantal bijzondere optredens in het verschiet, onder andere bij De Toppers in Concert in de Johan Cruijff ArenA.

‘Als Ik Huil’ is vanaf 9 september te beluisteren op de bekende streamingplatformen.

Download / Stream:
https://cornelismusic.ffm.to/alsikhuil


Lees hier alles over de vijfde aflevering van Beste Zangers!

Jaap Reesema staat centraal in de vijfde aflevering van Beste Zangers. Hij is in de dancewereld beter bekend onder de naam Jake Reese. De singer-songwriter is bekend geworden door het tv-programma X Factor en schrijft niet alleen liedjes voor zichzelf, maar ook voor andere artiesten. Voor medekandidaat Roxeanne Hazes heeft hij onder andere het nummer ‘Ik was toch je meisje’ geschreven.
De meeste kandidaten zijn Jaap een beetje uit het oog verloren na zijn deelname aan X Factor. Tot een paar jaar terug, toen brak hij in Vlaanderen door met een aantal grote hits. Hierdoor was zijn weg terug in de muziekwereld weer van start gegaan. Naast zingen en schrijven, heeft Jaap samen met Sander Schimmelpenninck ook een zeer succesvol bedrijf in Podcasts.
Sarita Lorena - Nu wij niet meer praten
Sarita kent Jaap sinds zijn deelname aan X Factor. Ze heeft daarna de carrière van Jaap een beetje gevolgd, waardoor haar keuze erg snel werd gemaakt. Sarita kiest ervoor om het nummer ‘Nu wij niet meer praten’ te zingen in het Nederlands met wederom een vleugje Portugees erdoorheen. Oorspronkelijk wordt het lied door twee mensen gezongen, namelijk Jaap en Pommelien Thijs. Sarita kiest ervoor om het nummer alleen te zingen.
Roxeanne Hazes - Ooit komt nooit meer
In een gezin vol artsen en advocaten groeit Jaap op zonder al te veel muziek. Wel werd er in die tijd veel muziek gedraaid. Zijn ouders namen vaak Motown cd’tjes mee uit het buitenland en zijn broer en zussen draaide weer hele andere muziek, zoals Wu-Tang Clan en Mariah Carey. Doordat iedereen thuis wat anders draaiden, is zijn voorliefde voor Top 40 muziek ontstaan.
Voor Roxeanne Hazes was het gelijk duidelijk welk nummer zij wil gaan zingen voor Jaap. De titel ‘Ooit komt nooit meer’ pakt haar meteen, omdat ze het zo ongelofelijk sterk vindt. Roxeanne wordt volgend jaar 30 en dat heeft haar doen beseffen dat ze de afgelopen 10 jaar wel eens is vergeten in het hier en nu te leven. De negatieve gedachtes waarin ze de laatste 10 jaar heeft geleefd, wil ze aan de kant zetten. Want ‘Ooit komt nooit meer’.
Ferdi Bolland - Tears in Heaven
Ferdi Bolland zingt voor Jaap het nummer ‘Tears in Heaven’. Hij kiest er bewust voor om niet één van Jaap zijn eigen nummers te zingen, omdat hij vindt dat Jaap zo’n goede stem heeft dat hij dat niet kan én wil evenaren. Daarom kiest Ferdi er bewust voor om een nummer te zingen die veel voor Jaap betekent. Het lied werd vroeger veel gedraaid bij Jaap thuis, maar nu nog draait Jaap het nummer als hij het even moeilijk heeft.
Claudia de Breij - Jasje van goud
De jeugd van Jaap was enorm fijn, totdat zijn ouders gingen scheiden. Door de scheiding van zijn ouders is Jaap enorm veel aangekomen, waardoor hij niet echt lekker in zijn vel zat. Toen hij ging studeren, heeft hij auditie gedaan voor de Hermes Houseband. Dat was de huisband van de studentenvereniging in Rotterdam. Voor deze auditie liet hij een op maat gemaakt gouden pak maken. Eenmaal als zanger van de band merkte Jaap dat hij zich niet comfortabel voelde in zijn lichaam. Door een zelfgemaakt schema is Jaap uiteindelijk in een jaar tijd 35 kilo afgevallen.
Claudia de Breij is heel erg vertedert door het verhaal van Jaap. Het is zelfs op een bepaalde manier herkenbaar voor haar. Het gevoel van “Ik sta hier. Mensen kijken naar mij en ben ik daar eigenlijk wel oké mee?”, spookte meermaals door haar hoofd. Daarom vond ze het juist zo te gek dat Jaap in die tijd een gouden pak liet maken, om mee op het podium te staan. Met haar eigen vertaling van ‘Diamond of the soles on her shoes’ zingt ze ‘Jasje van goud’ voor Jaap Reesema.
Nielson - Ze heeft me lief
Jaap ontmoet zijn vrouw, Kim Kötter, tijdens de FHM Buurmeisjes van het jaar verkiezing. Kim zit in de jury en Jaap zijn oog valt uiteraard meteen op haar. Na de show zijn ze samen geëindigd op een bootje in de grachten. Vanaf dat moment zijn ze eigenlijk altijd samen geweest. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze drie prachtige kinderen.
Het favoriete liedje van Kim is toch wel ‘It’s you for love’. Nadat Nielson in het oeuvre van Jaap is gedoken, besluit hij dit mooie en belangrijke lied voor Jaap te gaan zingen. Uiteraard wel vertaald naar het Nederlands. ‘Ze heeft me lief’ zingt Nielson speciaal voor Jaap tijdens Beste Zangers.
Blanks - It’ll be fine
Na de storm van X Factor heeft Jaap zich op een gegeven moment een beetje terug getrokken. Althans zo leek het voor het publiek. Maar achter de schermen was Jaap druk bezig met het schrijven van liedjes. Op aanrade van Kim besloot Jaap om zijn dancenummers uit te brengen onder de naam Jake Reese. Zo werkte hij samen met Armin van Buuren, David Guetta en Hardwell.
Blanks
Blanks was meteen heel enthousiast toen hij het lied ‘Alles komt goed’ hoorde. Het gevoel van het nummer herkent hij gelijk. Blanks en zijn vriendin zeggen het dan ook regelmatig tegen elkaar. Omdat Blanks het echt een Nederlandse song vindt van internationale klasse, gaat hij het uiteraard in het Engels zingen. Heel de avond heeft hij zijn stem gespaard om het nummer ‘It’ll be fine’ te zingen voor Jaap Reesema.

Jaap Reesema maakt grote indruk met 'Grijs'

Jaap Reesema wist opnieuw grote indruk te maken in de vierde aflevering van het vijftiende seizoen van Beste Zangers. In deze aflevering stond Nielson centraal. Op indrukwekkende wijze wist Jaap met 'Grijs' de andere zangers en de kijker thuis tot in de ziel te raken.
'Grijs' is geschreven door Nielson toen hij zich in een moeilijke periode in zijn leven bevond. De zanger was daardoor extra geroerd door de manier waarop Jaap Reesema dit liedje speciaal voor hem vertolkte. Dat Jaap hoge ogen gooit in het nieuwe seizoen van Beste Zangers werd vanaf de allereerste aflevering al duidelijk. De zanger beschikt over een uniek stemgeluid en weet de liedjes telkens op geheel eigen wijze fantastisch over te brengen.
De zanger timmert op dit moment erg goed aan de weg. Met maar liefst vier Top 40 hits binnen twee jaar tijd bewijst Jaap de kracht van zijn Nederlandstalige nummers. Met ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ samen met Pommelien Thijs scoorde hij namelijk een nummer 1 hit in zowel Nederland als in België.
Stream / Download:
https://ffm.to/grijs