Wesley Ponsen tekent overeenkomst met Cornelis Music en presenteert nieuwe single ‘Ik Zal Geen Traan Meer Om Jou Laten’

Wesley Ponsen kan het wel van de daken schreeuwen. Niet alleen hij, maar ook het complete team van Cornelis Music waar Wesley sinds woensdag 5 juni 2022 een platencontract mee heeft gesloten, denkt dat hij het met deze knaller wel eens heel ver kan gaan schoppen. De komende twee jaar wordt er in ieder geval hard aan zijn muzikale carrière gewerkt zodat heel Nederland de naam Wesley Ponsen een keer gehoord moet hebben.
Wesley opperde zelf bij producer Manfred Jongenelis het idee om ‘Ik Zal Geen Traan Meer Om Jou Laten’ om te bouwen tot een uptempo versie. Binnen een dag had Manfred het ritme al aangepast en de track voorzien van vrolijke klanken waar je echt optimistisch van wordt. De keuze om door te pakken was vervolgens snel gemaakt.
Een gesprek met Frans Bauer tijdens een opnamedag van het muziekprogramma ‘Hart voor Muziek’ was eigenlijk de aanleiding voor Wesley om zich te verdiepen in de muziek van Frans Bauer. ‘Frans kwam naar me toe en vertelde een aantal dingen uit het verleden. Het bleek dat hij vroeger veel met mijn familie was opgetrokken en vaak samen optredens verzorgden. Al met al hebben we toch een half uur met elkaar gesproken. Nadien ben ik in de auto gestapt en heb gekeken wat Frans ondertussen allemaal had uitgebracht. Ik ontdekte dat ‘Ik Zal Geen Traan Meer Om Jou Laten’ wel op Youtube, maar niet op Spotify te vinden was. Ik kan me nog goed herinneren dat de oorspronkelijke plaat destijds bij ons thuis vaak gedraaid werd. Dit lied verdient gewoon een nieuwe jas’, aldus Wesley.
De single ‘'Ik zal geen traan meer om jou laten’ is verkrijgbaar vanaf 17 juni 2022 en te streamen via de bekende platforms. De clip die door Karl Kaspers in het hart van Amsterdam is opgenomen, zal ter promotie van de single te zien zijn op Youtube en de socials van Wesley Ponsen.
Stream en/of download:
https://cornelismusic.ffm.to/ikzalgeentraanmeeromjoulaten

Sven Versteeg slaat met nieuwe single ‘Dit Leven’ nieuwe weg in

Na ruim 2 jaar brengt Sven Versteeg een nieuwe track uit op Cornelis Music. Een uptempo plaat met een echt live gevoel over beseffen wat je eigenlijk hebt en wil in het leven na een lastige tijd. “Het is anders dan wat mensen van mij zouden verwachten, maar dit is precies de muziek die ik graag wil maken,” aldus Sven.

In de afgelopen twee jaar kwam ook voor Sven alles stil te staan. Door deze tijd kwam hij erachter wat hij eigenlijk wil en wat bij hem past in het leven. Zo ook de muziek die hij wil uitbrengen. Jan Rooymans, Tjeerd van Zanen en Paul Sinha schreven ‘Dit Leven’ en dat sloot perfect aan bij wat Sven voor ogen had. Sven: “De melodie en de tekst van het liedje deden mij gelijk beseffen dat dit precies past bij wat ik zelf zo graag wil maken: muziek met een live bandgeluid.”
Door het team werd alles uit de kast gehaald om er een topproductie van te maken. Zo speelde Lean Robbemont de drumpartijen in, tekende Clemens Blacquière voor de gitaren, Jan Rooymans voor de toetsen en werd zelfs vanuit Amerika de bas ingespeeld door Wijnand Jansveld. “Deze plaat heeft mede door corona een tijdje op zich laten wachten,“ vertelt Sven, “maar dat komt ook omdat we het beste van ons willen laten zien en dat kost nu eenmaal tijd.”
 
Sven hoopt met deze plaat aan de luisteraar mee te geven dat ook als je keer op keer tegenslagen hebt, je er altijd sterker uitkomt. Sven: “Ik ben heel blij dat ik weer een nieuwe plaat mag presenteren, misschien wat anders dan dat mensen van mij zouden verwachten, maar ik ben daardoor nog nieuwsgieriger naar de reacties van iedereen.”

Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/ditlevenToppers 'Happy Together' de zomer in!

Op de Toppers concerten moeten we nog even wachten maar vandaag verschijnt wel de Toppers single ‘HAPPY TOGETHER’, een remake van het nummer van The Turtles uit 1967. Een zomerse hippe versie van deze klassieker die vergezeld wordt van een videoclip in flower power stijl die iedereen gelijk in de vrolijke Toppers sferen zal brengen.
Op VRIJDAG 18 NOVEMBER & ZATERDAG 19 NOVEMBER 2022, vieren de Toppers Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Jan Smit en René Froger, samen met diverse gastartiesten, op grootse wijze Toppers in Concert 2022 in de Johan Cruijff ArenA! ‘Het Grootste en Gezelligste Meezingfeest van het Jaar’! Het thema voor Toppers in Concert 2022 is de HAPPY TOGETHER EDITION. We nemen u mee naar de HIPPIE en FLOWER POWER sferen. Een sfeer die veel paralellen heeft met de kernwaarden van Toppers in Concert. De leefwijze van de hippie was gericht op ‘Peace, Love, Unity & Respect’ waar de Toppers concerten ook al jaren voor staan. Muziek en de Toppers concerten brengen mensen samen en laten ons schouder aan schouder staan. Niet voor niets wordt Toppers in Concert al jaren het feest van verbroedering en saamhorigheid genoemd.
Met de release van deze themasong wensen we iedereen een hele fijne zomer en we hopen jullie allemaal in het najaar in de Johan Cruijff Arena te zien. Tickets zijn nog beperkt verkrijgbaar.
Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/happytogether

Sylvia Samson verrast met nieuwe single ‘De Snaren Van Mijn Hart’

Eerder dit jaar lanceerde Sylvia Samson ‘Ik Zweef’ en deze is vol enthousiasme ontvangen en heeft het ontzettend goed gedaan. De verwachtingen voor de opvolger zijn daarom hoog en die lijken op voorhand waargemaakt te worden. Want met ‘De Snaren Van Mijn Hart’ laat de zangeres opnieuw haar talent horen en zien!
De nieuwe single is een remake van de succesvolle single van Ruth Jacott die begin 2000 met het liedje vooral live en in de horeca scoorde. ‘Ik heb in het verleden met Ruth op de bühne mogen staan en De Snaren Van Mijn Hart was altijd al een van mijn favorieten. Ik vond het dus erg spannend om dit liedje helemaal naar eigen hand te zetten en er een echte Sylvia liedje van te maken en ik ben echt super trots op het resultaat!’ aldus de zangeres.
De nieuwe single is vanaf vrijdag 3 juni verkrijgbaar via alle bekende kanalen en wordt ondersteund met een fantastische videoclip!
 
Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/desnarenvanmijnhartZonzo kondigt met ‘Met jou is een fiesta’ nieuwe stijl aan

Het zal je maar gebeuren. Je krijgt een telefoontje van één van de bekendste artiestenmanagers van Nederland met de vraag of hij samen met Robby Langendorff van Main Music bij je langs kan komen om te praten over een muzikaal project waar ze iemand voor zoeken. Dat overkwam de talentvolle gipsy jazz gitarist en zanger Zonzo Basily die eigenlijk al z’n hele leven met muziek bezig is. Als kind speelde Zonzo al mee met het befaamde orkest van zijn vader en ooms The Basily Gipsy Band. Op z’n veertiende levensjaar begon hij z’n eigen band The Basily Boys. Naast veel optredens in het land werd hij ook door diverse televisieprogramma’s uitgenodigd. Een hoogtepunt in zijn carrière was een optreden in een uitverkocht Ziggo Dome samen met Gerard Joling. Vanaf dat moment kwam Zonzo ook in de schijnwerpers te staan van manager Benno de Leeuw.
‘Tijdens het bezoek van Benno en Robby bleek dat men op zoek was naar zanger die goed gitaar kon spelen. Daarnaast moest die persoon een mediterraans uiterlijk hebben vanwege de Spaanse klanken die de nieuwe single herbergt. Men dacht dat ik daar de juiste kandidaat voor was. De mannen lieten op een gegeven moment het door Emile Hartkamp geschreven nummer ‘Met jou is een fiesta’ horen en vroegen wat ik er van vond. Ik was helemaal sprakeloos. Natuurlijk vond ik het een hele eer dat ze mij hiervoor hadden benaderd en wilde graag samenwerken. Dat heeft ondertussen geresulteerd in een contract bij Main Music. Er liggen plannen om minimaal vijf singles op te nemen. De eerste is dus nu een feit. De opnames vonden plaats onder toeziend oog van topproducer John Dirne’, onthult Zonzo.
Daarnaast kunnen er wel eens heel veel deuren voor Zonzo geopend worden. Er liggen talloze leuke plannen op tafel die in de loop van het jaar uitgewerkt worden. Uiteraard blijft Zonzo gewoon actief als studiomuzikant waar hij vooral wordt ingehuurd voor het inspelen van gipsy-gitaarwerk.
‘Met jou is een fiesta’ verschijnt bij Cornelis Music en is vanaf 27 mei 2022 te streamen via de bekende platforms. De clip, opgenomen in Scheveningen door Niels Horstman, is te bewonderen op Youtube en de socials van Zonzo. 
Stream / Download:
https://mainmusic.ffm.to/metjouiseenfiesta


Rutger van Barneveld brengt nieuwe single ‘Dikke 10’ uit

In 2021 nam de carrière van Rutger van Barneveld een vogelvlucht. Als één van de populairste deelnemers van de SBS6 serie ‘Ik geloof in mij’ verwierf de zanger bekendheid bij het Nederlandse publiek. Met ‘Helena 2.0’, een remake van zijn single ‘Helena’ uit 2013, wist hij in 2021 een grote hit te scoren. Een nieuwe single kan dan ook niet uitblijven!
 
Met ‘Dikke 10’ heeft Rutger weer een heerlijke meezinger te pakken. Tijdens zijn optredens op onder andere Paaspop en zijn uitverkochte show in De Vorstin bleek het nummer al een groot succes, wat ook terug te zien is in de videoclip voor de nieuwe single. “Dit is echt een nummer wat bij mij past en bovendien een ontzettend leuk nummer om live te zingen. Je ziet het publiek meteen enthousiast meedoen en dat geeft mij echt energie.” Rutger kan dan ook niet wachten om zijn nieuwe single eindelijk aan heel Nederland te kunnen laten horen.

Download / Stream:
https://cornelismusic.ffm.to/dikke10